Lekantti

LEKANTTI

Hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja on laadittava jokaisesta hallituksen kokouksesta.

Lähtökohtaisesti hallituksen puheenjohtajan tulee huolehtia, että jokaisesta kokouksesta laaditaan pöytäkirja. Muidenkin kokouksessa paikalla olevien jäsenten tulee kuitenkin pitää huolta siitä, että kokouksesta laaditaan pöytäkirja.

 

Ilmainen näyte sisältää ensimmäisen sivun. Asiakirjan voi avata vain lukutilassa. Tämän asiakirjan täyden version voi ladata ilmaiseksi Lekantti Sisäpiiristä

Hallituksen jäsenen vastuu ja hallituksen kokouksen pöytäkirja

Hallituksen kokouksen pöytäkirja on merkityksellinen tilanteissa, joissa joudutaan arvioimaan hallituksen jäsenen vastuuta. Vastuun arviointiin voi vaikuttaa se, mitä hallituksen kokouksen pöytäkirjaan on kirjattu.

Suopeimmillaan hallituksen kokouksen pöytäkirja voi sisältää pakollisten muotovaatimusten lisäksi vain tehdyt päätökset. Vaikka päätösten taustoja ei ole pakko kirjata pöytäkirjaan, niin käytännössä päätöksiä kannattaa usein taustoittaa.

Suositeltavaa olisi kirjata pöytäkirjaan äänestyksen tulokset niin, että pöytäkirjasta ilmenisi, miten kukin jäsen on äänestänyt.

Hallituksen kokouksen pöytäkirjasta olisi hyvä käydä ilmi harkintaprosessi, joka päätöksen taustalla on ollut. Hallituksen jäsen ei ole vastuussa huonoksi osoittautuneista päätöksistä, jos ne ovat olleet liiketaloudellisesti perusteltuja ja päätös on tehty huolellisesti. Pöytäkirjaan kannattaa kirjata, jos hallitus on käyttänyt asiantuntijaa päätöksenteon apuna.

Hallituksen kokouksen pöytäkirjaan tulee kirjata eriävät mielipiteet. Pöytäkirjat on säilytettävä luotettavalla tavalla. 

Hallituksen kokouksen pöytäkirjamalli

Yhtiössä noudatettava juokseva pöytäkirjan numerointi. Juokseva numerointi voi alkaa joka vuosi alusta (1/2021, 1/2022, 1/2023...) tai juokseva numerointi voi olla jatkuva yhtiön perustamisesta lukien (1, 2, 3...).

Lue artikkeli: Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lataa ilmaiseksi osakeyhtiön hallituksen kokouksen pöytäkirjamalli

Liittymällä Lekantti Sisäpiiriin, voit ladata ilmaiseksi osakeyhtiön hallituksen kokouksen pöytäkirjamalli, jonka juristi on laatinut esimerkkiyhtiölle. 

Juristi hallituksen kokouksen sihteeriksi

Hallituksen kokouksessa voi käyttää ulkopuolista sihteeriä, joka laatii pöytäkirjan kokouksesta. Juristilta saa kokouksen ennen kokousta ja kokouksen aikana juridisia neuvoja kokouksen menettelyyn liittyen. Hallituksen jäsenet voivat keskittyä täysin kokouksessa päätösten tekemiseen.

Hallituksen kokouksen sihteeripaketti sisältää:

  • Hallituksen kokouksen pöytäkirjan laadinnan
  • Juridinen neuvonta ennen kokousta ja kokouksen aikana
  • Pöytäkirjaan tehtävät tarvittavat korjaukset
  • Hinta sisältää kaikki matka- ja majoituskulut seuraaviin kaupunkeihin: Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Espoo, Kerava, Tuusula, Sipoo, Kirkkonummi, Hämeenlinna, Lahti, Riihimäki, Kouvola, Lappeenranta, Kuopio, Jyväskylä, Järvenpää, Tampere, Turku, Raisio, Mikkeli, Siilinjärvi, Muurame, Laukaa, Porvoo ja Nurmijärvi.
Liity sisäpiiriin!

Saa pääsyoikeus kymmeniin juridisiin asiakirjamalleihin ja tietoiskuihin maksutta.