Niko Puranen, Lakimies (OTM), toimitusjohtaja - Lekantti Oy

Juristi

Niko Puranen

Maksuton alkuneuvottelu

Varaa aika maksuttomaan alkuneuvotteluun puhelimitse, sähköpostilla tai videoneuvotteluna.

Success fee -hinnoittelu

Riidanratkaisussa palkkio voidaan sitoa tavoitteiden onnistumiseen.

Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

Satojen neuvottelujen kokemus auttaa välttämään turhat oikeudenkäynit.

Esittely

Niko Puranen - Juristi

Lyhyesti esiteltynä olen juristi, kouluttaja ja yrittäjä, mutta se ei ole koko totuus. Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri (OTM). En kuitenkaan vastaa täysin sitä mielikuvaa, mikä monille syntyy lakimiehestä. Näin tietysti monet muutkin juristit väittävät, mutta pitävät siltin aina, kun on mahdollista, kädet asiakkaidensa taskuissa.

Valtaosa lakiasiain- ja asianajotoimistoista on rakentanut toimintamallinsa siten, että ne tuottavat eniten voittoa itselleen eivätkä asiakkailleen. Usein sanotaankin, että jutussa voittivat vain juristit. Näennäisestä voitosta huolimatta todellinen voitto valuu juristien taskuun.

On lähes mahdoton löytää juristia, joka suostuisi työskentelemään tulospalkkiolla. Juristien laskutus perustuu satojen eurojen tuntipalkkioon jokaiselta alkavalta viideltätoista minuutilta riippumatta juridisten neuvojen ja asianajon hyödyistä.

Asiakkaat odottavat saavansa usein korkean asianajopalkkion vastineeksi korkeatasoista ja onnistunutta asioiden hoitoa. Sen sijaan he liian usein maksavat sellaisesta varsin kyseenalaisesta etuoikeudesta, että heille tarjotaan copy-paste-tyylillä luotuja sopimuksia ja haastehakemuksia, jotka eivät varsinaisesti sovellu asiakkaan tilanteeseen.

Ei ole siis ihme, että monet juridisista apua tarvitsevat kääntyvät mieluummin keskustelupalstojen puoleen ja etsivät valmiita sopimuspohjia internetin syövereistä. Juristien puoleen käännytään vasta pakon edessä, kun asiat menevät ennen pitkään umpisolmuun. Hyvän juristin löytäminen tällaisessa kiireessä on onnenpotku.

Suurilla yrityksillä on käytössä in house -lakimiehiä, jotka tuntevat työnantajansa liiketoiminnan ja osaavat tarvittaessa ostaa oikeudellista erityisasiantuntemusta tarvittaessa. Tätä pienempien yritysten lakiasioiden hoito perustuu usein enemmin hyvään tuuriin.

Mistä minut tunnetaan?

Parhaiten minut tunnetaan valmennuskursseista oikeustieteelliseen. Minulla on taito selittää vaikeaselkoisia asioita yksinkertaisesti niin, että hakijat saavat ahaa-elämyksiä. Oikeustiede.com on lanseeraamani verkkokoulutusalusta, jonka olen kehittänyt nimenomaan oikeudellista koulutuksen tarpeita varten.

Toiseksi parhaiten minut tunnetaan verkkokauppajuristina, joka tuntee paitsi verkkokauppaan liittyvän lainsäädännön niin myös taustalla olevan teknologian ja myynnin asettamat vaatimukset.

Omaa erikoisalaani ovat korvausten neuvottelu ja sopimusten laadinta. Sopimusten laadintaa olen automatisoinut kehittämällä Lekantti Laatijan.

Olen erikoistunut erityisesti yritysjuridiikan kouluttamiseen. Omimpiani oikeudenaloja ovat yhtiöoikeus, tavaramerkkioikeus, tekijänoikeus, kuluttajaoikeus, markkinaoikeus, työoikeus, sopimusoikeus ja vahingonkorvausoikeus.

Ketkä ovat asiakkaitani?

Tyypillinen asiakkaani on yrittäjä, joka tarvitsee apua yrityksensä lakiasioihin. Olen auttanut niin miljoonien liikevaihtoa tahkovia yrityksiä kuin vasta aloittaneita yrittäjiä. Yhdistävä piirre on, että asiakkaani arvostavat asiaan hyvää perehtymistä.

Toinen asiakasryhmäni ovat oikeustieteelliseen hakijat. Valmennukseeni osallistuvia yhdistää kiinnostus käyttää aikansa mahdollisimman tehokkaasti.

Luonne

Olen perusluonteeltani skeptinen ja utelias. En puraisematta niele kaikkea. Suhtaudun hyvin tarmokkaasti asioiden ajoon.

Puhelun hinta: pvm/mpm. Maksuton alkuneuvottelu max. 15 min.