Lekantti

LEKANTTI

Asiantuntijat

Oikea asiantuntija voi pelastaa sinut juridisesta piinasta.

Niko Puranen – Helsinki, juristi

Juristi (OTM), lupalakimies, kouluttaja

Niko Puranen

Työskentelen laaja-alaisesti kauppa- ja työoikeuteen liittyvien kysymysten parissa. Neuvon asiakkaitani hyvin erityyppisissä toimeksiannoissa.

Erityisalaani on vastuukysymysten setviminen. Sopimusoikeuden alalla näitä kysymyksiä ovat erityisesti vahingonkorvausvelvollisuuteen liittyvät kysymykset. Olen perehtynyt syvällisesti kuluttajakauppaan, ja auttanut asiakkaitani muun muassa teknistä osaamista vaativissa autoriitatilanteissa.

Usein ratkaisemieni riitatilanteiden taustalla on ollut epäonnistunut kauppa, päättynyt työsuhde, sopimuksen epäselvyys tai osakkeiden luovutus. Autan asiakkaitani selviämään riitatilanteista voittajana. Pyrin ajamaan asiaa niin, että asiassa saavutetaan asiakkaani kannalta paras mahdollinen lopputulos sovinnollisesti tai oikeusteitse.

Avustan usein yrityksiä ja niiden johtoa vastuukysymyksissä ja yhtiöoikeudellisten velvoitteiden hoitamisen kanssa. Pyrin antamaan asiakkailleni selkeitä ja käytännönläheisiä neuvoja monimutkaisissakin vastuukysymyksissä.

Olen avustanut lisäksi asiakkaitani tekijänoikeuteen, liikesalaisuuksiin, perheoikeuteen liittyvissä kysymyksissä ja rikosoikeudenkäynneissä.

Ennen Lekantin perustamista hoidin erityisesti tekijänoikeusloukkausten neuvotteluja. Olen perustanut Lekantti Oy:n vuosien 2019–2020 taitteessa. Luvan saaneena oikeudenkäyntiavustajana olen toiminut vuodesta 2020 lähtien.

Olen opiskellut oikeustiedettä ja taloustiedettä Helsingin yliopistossa ja valmistunut vuonna 2019 oikeustieteen maisteriksi. Asianajajatutkinnon olen suorittanut vuonna 2020.

Vaikka päiväni koostuu nykyään riitelystä, olen tehnyt muutakin. Juridisten toimeksiantojen hoitamisen lisäksi olen valmentanut Oikistreeni-kurssilla vuosina 2020–2023 ja pitänyt koulutuksia muun muassa kuluttajansuojasta.

Curriculum Vitae

  • Asianajajatutkinto, 2020
  • Oikistreeni vastuuvalmentaja, 2020–2023
  • Lekantti Oy, osakas, 2019–
  • Oikeustieteen maisterin tutkinto, Helsingin yliopisto, 2019
  • Taloustieteen ylioppilas, Helsingin yliopisto, 2019
  • Oikeusnotaarin tutkinto, Helsingin yliopisto, 2017
  • Ylioppilas, Cygnaeus-lukio, Jyväskylä, 2013

Tarvitsetko lakimiestä? Varaa maksuton lakineuvonta

Liity sisäpiiriin!

Saa pääsyoikeus kymmeniin juridisiin asiakirjamalleihin ja tietoiskuihin maksutta.