Lekantti

LEKANTTI

Hallituksen kokouskutsu

Hallituksen kokouskutsu on lähetettävä, jos hallituksen jäsen tai toimitusjohtaja sitä vaatii. 

Osakeyhtiön hallituksen kutsuu koolle lähtökohtaisesti hallituksen puheenjohtaja.

Jollei hallituksen puheenjohtaja vaatimuksesta huolimatta kutsu kokousta koolle, kutsun voi toimittaa hallituksen jäsen, jos vähintään puolet hallituksen jäsenistä hyväksyy koolle kutsumisen, tai toimitusjohtaja.

Ilmainen näyte sisältää ensimmäisen sivun. Asiakirjan voi avata vain lukutilassa. Tämän asiakirjan täyden version voi ladata ilmaiseksi Lekantti Sisäpiiristä

Hallituksen päätösvaltaisuus edellyttää kutsumaan kaikki hallituksen jäsenet kokoukseen

Hallitus ei ole päätösvaltainen, jos kaikille hallituksen jäsenille ei ole varattu tilaisuutta osallistua kokoukseen. Hallituksen jäsenten lisäksi myös varajäsenelle tulee varata tilaisuus osallistua jäsenen estyessä.

Hallituksen kokouskutsulle ei ole säädetty virallista muotoa. Tiettyjen edellytysten on kuitenkin täytyttävä, että kutsun voidaan katsoa olevan kutsu hallituksen kokoukseen.

Hallituksen kokouskutsulle ei ole säädetty kutsuaikaa. Kutsuajan tulisi olla niin pitkä, että jokaiselle hallituksen jäsenelle on varattu mahdollisuus osallistua kokoukseen. Käytännössä kutsuaika on yleensä noin viikon. Tarvittaessa hallituksen kokoontuminen on mahdollista järjestää tätä nopeammin, jos tilanne sitä vaatii.

Hallituksen kokouskutsu – malli

Hallituksen kokouskutsu

Kutsupäivä

Kokouksen ajankohta

Asialista

Lataa ilmaiseksi hallituksen kokouskutsu

Liittymällä Lekantti Sisäpiiriin, voit ladata ilmaiseksi hallituksen kokouskutsun, jonka juristi on laatinut esimerkkiyhtiölle. 

Juristi hallituksen kokouksen sihteeriksi

Hallituksen kokouksessa voi käyttää ulkopuolista sihteeriä, joka laatii pöytäkirjan kokouksesta. Juristilta saa kokouksen ennen kokousta ja kokouksen aikana juridisia neuvoja kokouksen menettelyyn liittyen. Hallituksen jäsenet voivat keskittyä täysin kokouksessa päätösten tekemiseen.

Hallituksen kokouksen sihteeripaketti sisältää:

  • Hallituksen kokouksen pöytäkirjan laadinnan
  • Juridinen neuvonta ennen kokousta ja kokouksen aikana
  • Pöytäkirjaan tehtävät tarvittavat korjaukset
  • Hinta sisältää kaikki matka- ja majoituskulut seuraaviin kaupunkeihin: Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Espoo, Kerava, Tuusula, Sipoo, Kirkkonummi, Hämeenlinna, Lahti, Riihimäki, Kouvola, Lappeenranta, Kuopio, Jyväskylä, Järvenpää, Tampere, Turku, Raisio, Mikkeli, Siilinjärvi, Muurame, Laukaa, Porvoo ja Nurmijärvi.
Liity sisäpiiriin!

Saa pääsyoikeus kymmeniin juridisiin asiakirjamalleihin ja tietoiskuihin maksutta.