Tavaramerkin rekisteröinti - Lekantti

Tavaramerkin rekisteröinti

Tavaramerkin rekisteröinnillä verkkokaupan brändin voi suojata. Hyvä nimi kannattaa aina suojata. Samoin muut omintakeiset tunnusmerkit, joilla pyrit erottautumaan kilpailijoista.

5 syytä rekisteröidä tavaramerkki

1.Yksinoikeus käyttää merkkiä

Rekisteröimällä voi saada yksinoikeuden käyttää merkkiä tiettyjen palveluiden ja tavaroiden tunnuksena. Voit estää sen, että kilpailija pääsisi hyötymään markkinointipanostuksistasi. Yksinoikeuden voi saada myös ilman rekisteröintiä vakiinnuttamalla merkki, mutta vakiinnuttaminen vie aikaa ja suojan saaminen voi olla epävarmaa. 

Täsmälleen saman merkin lisäksi suoja-ala kattaa samankaltaisen merkin, joka on rekisteröity samoille tai samankaltaisille tuotteille tai palveluille. Laajalti tunnettujen merkkien osalta suoja-ala kattaa kaikki tuotteet ja palvelut. Laajalti tunnettua merkkiä ei saa siis muut käyttää jos:

  • a) merkin aiheeton käyttö merkitsee epäoikeudenmukaisen edun saamista laajalti tunnetun tavaramerkin erottamiskyvystä tai maineesta; tai
  • b) merkin aiheeton käyttö on haitaksi laajalti tunnetun tavaramerkin erottamiskyvylle tai maineelle.

2. Uskottavuus

Rekisteröity tavaramerkki luo uskottavuutta. Saat käyttää ®-tunnusta tavaramerkin yhteydessä. Jo hakemuksen jättämisen jälkeen voit alkaa käyttää ™- merkkiä, vaikka tunnuksesi ei olisikaan vielä vakiintunut. Tällainen tunnus lisää tunnetusti markkinoinnin tehoa ja on yhdenlainen osoitus siitä, että toiminta on vakiintunutta.

3. Suojaaminen on edullista

Tavaramerkin rekisteröinti ei ole kovin kallista. Yhdessä tavaramerkkiluokassa rekisteröintimaksu on 225 euroa. Lisäluokka maksaa 100 euroa. Tällä maksulla rekisteröinti on voimassa 10 vuotta. Lisähintaa voi tuoda lakimiehen käyttäminen ja mahdolliset väitteet.

Yhden vuoden kustannus on keskimääräisten kulujen jälkeen joitakin kymmeniä euroja. On kuitenkin huomattava, että hakemusmaksua ei saa takaisin, jos rekisteröinti ei mene läpi.

4. Arvokas aineeton omaisuus

Tavaramerkistä voi muodostua arvokas omaisuus. Yrityskaupan yhteydessä tai rahoitusta hakiessa on hyödyksi, että keskeiset tunnukset on rekisteröity. Keskeisten tavaramerkkien rekisteröinti yleensä lisää yrityksen arvoa.

5. Vahvistaa muita suojamuotoja

Suojattu tavaramerkki auttaa samaan suojaa myös verkkotunnukselle. Suojaaminen voi auttaa torjumaan samankaltaisten merkkien rekisteröinnit ja tuomaan lisäsuojaa verkkotunnuksen uusimiseen.

Sisältö
0% Suoritettu 0/1 Aihetta