Konsultoi juristia - Lekantti

KONSULTOINTI

Konsultoi juristia

Maksuton alkuneuvottelu

Varaa aika maksuttomaan alkuneuvotteluun puhelimitse, sähköpostilla tai videoneuvotteluna.

Kiinteä hinnat

Laskutus perustuu kiinteisiin hintoihin – ei yllätyskuluihin.

Yritysjuridiikan asiantuntija

Vahvuutena ymmärrettävien sopimusten laadinta.

Rahojen palautus verkkokauppa

Verkkokaupan toimitusehdoissa sovitaan kaupan ehdoista. Mikäli ehdot eivät ole linjassa lainsäädännön kanssa, noudatetaan lainsäädännöstä löytyviä olettamasäännöksiä. Olettamasäännökset ovat harvoin verkkokauppiaalle edullisia.

Vältä toimitusehtojen yllättävät soveltamistilanteet ja viranomaisten kiusalliset yhteydenotot laatimalla verkkokauppaasi soveltuvat toimitusehdot. 

Salassapitosopimus (NDA)

Peruuttamisilmoitus verkkokaupassa

Salassapitosopimus on yksi tyypillisimmistä liike-elämän sopimustyypeistä. Erillisiä salassapitosopimuksia tehdään erityisesti silloin, kun muuta sovittavaa ei vielä ole.

Käytännössä salassapitosopimus on allekirjoitettava aina ennen liikeneuvotteluiden aloittamista. Salassapitosopimuksen allekirjoitusta pidetään usein vain muodollisuutena, johon saatetaan laittaa nimi alle ilman sen sisällön ymmärtämistä.

Liike-elämässä usein vastaantuleva salassapitosopimus onkin ikivanhaa perua, joka ei välttämättä vastaa osapuolten intressejä. Kelvottomat salassapitosopimukset eivät välttämättä riitä pitämään liikesalaisuuksia salassa. Toisaalta salassapitosopimuksen velvoitteet voivat muodostua kohtuuttomiksi ylläpitää.

Tiedonantovelvollisuus verkkokaupassa

Suomessa saa järjestää arpajaisia markkinointitarkoituksessa. Arpajaiset ovatkin suosittu tapa kerätä seuraajia ja uusia tilaajia.

Arpajaisten järjestäminen on Suomessa tarkasti kontrolloitua. Arpajaisia järjestäessä on tunnettava kuluttajansuojalainsäädäntö ja arpalaislainsäädännön rajoitukset.

Elinkeinonharjoittajat voivat järjestää Suomessa ilman lupaa markkinointiarpajaisia erilaisten kilpailuiden ja arvontojen muodossa. Voittaminen markkinointiarpajaisissa on perustuttava sattumaan, eikä arpajaisiin osallistumisesta saa periä erillistä veloitusta.

Osallistuminen voi olla osallistujille täysin maksutonta tai edellyttää ostamista.

Juristin laatimat arpajaisten säännöt takaavat, että arpajaiset sujuvat jouhevasti.

Yrityksen perustaminen

Peruuttamisoikeus verkkokauppa laki

Yrityksen perustaminen on Suomessa suhteellisen helppoa, mutta yrityksen alkuvaiheisiin liittyy paljon myös byrokratiaa ja sovittavia asioita.

Yksinkertaisimmillaan yrityksen pystyy aloittamaan tekemällä perusilmoituksen PRH:n sähköisesti. Paperitöitä on kuitenkin tehtävä ennen kuin pankkitilin saa auki ja liiketoiminnan pyörimään. 

Juristin ottaminen tueksi yrityksen perustamiseen takaa mielenrauhan yrityksen aloittamisessa. Voit itse keskittyä varsinaisen liiketoiminnan aloittamiseen.