Verkkokaupan tietosuojaseloste - Lekantti
Lekantti® Suvereeni

Tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen

Verkkokaupan tietosuojaseloste

Vakuuta asiakkaat, että huolehdit heidän henkilötiedoistaan vastuullisen verkkokauppiaan tavoin. Täytä lainsäädännön asettamat velvollisuudet rekisteröidyn informoimisesta.

R

Anna luotettava kuva verkkokaupasta

Luotettavat verkkokaupat käsittelevät henkilötietoja luottamuksellisesti. Kerro asiakkaallesi, miten olet järjestänyt tietosuojasi.

R

Vältä viranomaisten kiusalliset yhteydenotot

Tietosuojaseloste on pakko olla. Vaatimusten mukaisella tietosuojaselosteella pienennät  riskiä joutua viranomaisen hampaisiin.

R

Hyödynnä henkilötietoja markkinoinnissa

Oikein tietoja keräämällä saat käyttää henkilötietoja markkinoinnissa. Hyvin kohdistettu markkinointi tuottaa enemmän.

R

Asiakasystävällinen tietosuojaseloste

Selkeästä tietosuojaselosteesta asiakas ymmärtää nopeasti, miten hänen tietojaan käytetään.

Aiheuttaako GDPR päänvaivaa? Onko tietosuojaselosteen päivityksestä kulunut jo paljon aikaa?

Osoita verkkokauppasi luotettavuus

 Selkeäällä tietosuojaselosteella osoitat noudattaneesi velvoitteita.

Vakuuta asiakkaasi ja viranomaiset henkilötietojen huolellisesta käsittelystä. 

Verkkokaupassa käytännössä aina käsitellään enemmän tai vähemmän henkilötietoja. Henkilötietojen keräämisessä, käsittelyssä ja rekisteröinnissä on noudatettava tietosuoja-asetuksen määräyksiä sekä sitä tarkentavaa lainsäädäntöä ja ohjeistuksia. 

Henkilötietojen käsittelyn vaatimukset ovat tiukentuneet viime vuosien aikana. Samanaikaisesti sekä huolellisuusvaatimukset että sanktiot ovat lisääntyneet.

Tietosuoja ei ole vain rekisteriseloste

Henkilötietolain aikainen käsitys tietosuojasta rekisteriselosteena kummittelee yhä useissa paikoissa. Jokaisesta rekisteristä erikseen tehtävän selosteen sijaan asiakasta on nykyisin informoitava laajemmin henkilötietojen keräämisestä, käsittelystä ja rekisteröinnistä.

Tietosuojavelvoitteet ulottuvat rekisterien ulkopuolelle. Tietosuoja pitää nykyisin rakentaa sisään kaikkeen toimintaan.

Hyödynnä henkilötietoja markkinoinnissa

Liiketoiminnan intressistä on tärkeää pystyä hyödyntämään henkilötietoja mahdollisimman monipuolisesti markkinoinnissa. Henkilötiedot on kerättävä oikealla tavalla, jotta niitä pystyy hyödyntää tehokkaasti.

Lakimiehen laatima verkkokaupan tietosuojaseloste

Verkkokaupan tietosuojassa on otettava huomioon sekä lainsäädännön vaatimukset että liiketoiminnan intressit. Lekantti laatii verkkokaupan tarpeisiin soveltuvan tietosuojaselosteen.

 

verkkokaupan tietosuojaseloste GDPR

Verkkokaupan tietosuojaseloste

Saat viikossa verkkokauppaasi suunnitellun tietosuojaselosteen

$

Sanktiot voivat olla tuntuvia

Ennakointi on järkevää. Sanktiot loukkauksista voivat olla tuntuvia pienille ja keski-suurille yrityksille.

Lisäpalvelut

Lisäpalvelut voit tilata sähköpostitse tai alta löytyvällä lomakkeella. 

Y

Kieliversiot

Tietosuojaseloste on tärkeää tarjota asiakkaan omalla kielellä.

Y

Pikatoimitus 24–48 h

Jos verkkokauppa pitää saada nopeasti pystyyn, voit pikatoimituksella saada tietosuojaselosteen jopa huomiseksi.

Y

Verkkokaupan tietosuojadokumentaatio

Tietosuojaan liittyy olennaisena osana myös osoitusvelvollisuus. Osoita noudattaneesi toiminnassasi tietosuoja-asetusta laajojen dokumenttien avulla.

Tee alustava varaus

Verkkokaupan tietosuojaseloste

Verkkokaupan tietosuojaseloste on yksi tärkeä tekijä, jolla potentiaalinen asiakas arvioi verkkokaupan luotettavuutta. Asiakkaat eivät halua, että heidän tietonsa päätyvät vääriin käsiin. Toisaalta verkkokauppiaan intressi on usein hyödyntää asiakasdataa markkinoinnin tukena. Tietosuojaselosteen laadinnassa on otettava huomioon molemmat tavoitteet.

9

Kerää riittävät luvat

Hyödynnä asiakasdataa laillisesti markkinoinnissa.

9

Karsi riskejä

Tietosuojan laiminlyönnit on sanktioita ankarasti. Velvoitteet hoitamalla vähennät tietosuojaan liittyviä riskejä. 

9

Luotettavampi kuva

Verkkokauppasi vierailijat arvioivat luotettavuuttasi ulkoisten tekijöiden perusteella mm. tietosuojaselosteen.

Tietosuojaseloste

Verkkokaupan tietosuojaseloste
Tietosuoja - verkkokauppa
8

GDPR:n mukainen

Rekisteröidyille pitää kertoa selkeällä tavalla henkilötietojen käytöstä. Täytä informointivelvoite tietosuojaselosteella.

8

Vähennä väärinkäsityksiä

Kerro selkeällä tavalla tietojen käytöstä, jotta asiakkaat ymmärtävät tilanteen.

8

Helposti silmäiltävät

Ei juridisia koukeroita, vaan verkkokauppasi tyylin sopivasti muotoiltu tietosuojaseloste.

Mitä Lekantti Suvereeni tietosuojaselosteen tilaus sisältää?

 

Z

Verkkokaupassa käsiteltävien tietojen kartoitus (30 min etätapaaminen + 30 min lakimiehen verkkokaupan analysointi)

Tietojen käsittelyn laajuus on selvitettävä ennen tietosuojaselosteen laatimista. Tee lakimiehen kanssa linjaukset, mitä varten tietoja kerätään.

Z

Verkkokauppalakimiehen laatima tietosuojaseloste

Tietosuojaselosteen laatii verkkokauppaan erikoistunut lakimies. Lakimies määrittää tietojen käsittelyn tarkoituksen ja laajuuden verkkokaupan intresseihin sopiviksi. 

Z

Graafinen muotoilu

Tietosuojaseloste toimitetaan graafisesti viimeisteltynä – ei tekstiseinänä. Noudatamme ulkoasuohjeita ja toimitamme myös käytetyt kuvakkeet.

Z

Muokkauskierrokset

Ei lisäveloitusta muokkauskierroksista. Muokkaamme tietosuojaselostetta niin kauan, että hyväksyt ehdot käyttöön.

Lisäpalvelut

 

V

Kieliversiot

Lisäpalveluna toimitusehdot voidaan laatia suomen lisäksi muillakin yleisillä kielillä. Esim. suomi + englanti = 1480 €.

V

Verkkokaupan tietosuojadokumentaatio– 3625 €

Verkkokaupan perusteellisen tietosuojadokumentaation laatiminen.

V

Pikatoimitus 48–72 h – 375 €

Jos haluat saada verkkokaupan jo ylihuomiseksi pystyyn, se voi olla mahdollista. Toteutamme tarvittaessa palvelun pikavauhtia yötyönä.

Hyödynnä asiakasdataa verkkokaupassa

 

Asiakasdatan käyttäminen verkkokaupan markkinoinin ja kehittämisen tukena vaatii sen huomioimista jo tietosuojaselostetta laadittaessa. Verkkokauppaoikeuteen erikoistunut lakimies osaa huomioida verkkokauppiaan tarpeet tietojen käsittelyyn.

 

Niko Puranen - toimitusjohtaja

Kysymyksiä & vastauksia

 

t
Kuinka kauan tietosuojaselosteen toimittamisessa kestää?

Etätapaaminen voidaan sopia seuraavaksi päiväksi tilauksesta. Saat valmiin tietosuojaselosteen viikon sisällä tilauksesta, mikäli vastaat nopeasti lakimiehen yhteydenottoihin.

Jos aikataulusta viivästyminen johtuu Lekantista, vähenämme 25 % toimitusehtojen hinnasta jokaiselta alkavalta viikolta.

Lisäpalveluna toimitusaika voidaan nipistää jopa alle 48 tuntiin. Mikäli sinulla on kiire, soita ennen tilausta.

Mitä seuraamuksia voi olla tietosuojaselosteen laiminlyönnistä?

Tietosuojaseloste on yksi tapa osoittaa noudattavansa tietosuoja-asetusta.

Rekisterinpitäjänä sinun on kyettävä osoittamaan, että olet noudattanut tietosuoja-asetusta.

Tietosuojarikkomuksesta voidaan määrätä sakko, joka on enintään 4 % yrityksen liikevaihdosta.

Suomessa määrätyt sakot ovat olleet 7 000–100 000 euron väliltä.

Miten tilaus etenee?

Tee tilaus, ja kerro tilanteesi

Voit tehdä tilauksen lähettämällä osoitteeseen [email protected] seuraavat tiedot:

1. Verkkokauppasi www-osoite. / Jos verkkokauppa on vasta perusteilla, kuvaa myytävät tuotteet tai palvelut.

2. Yrityksesi nimi

3. Oma nimesi

4. Puhelinnumero

5. Laskutusosoite ja verkkolaskuosoite

6. Tilaamasi tuotteet (“Verkkokaupan tietosuojaseloste”) ja lisäpalvelut.

7. Miten toivot voivasi hyödyntää henkilötietoja liiketoiminnassa? Esim. suoramarkkinointiin.

8. Milloin sinulle sopii parhaiten etätapaaminen? / Tietosuojaselosteen laadinta on mahdollista myös ilman etätapaamista. Tällöin sinun pitää antaa tarvittavat tiedot sähköpostitse. (Etätapaaminen on mahdollinen myös iltaisin ja viikonloppuisin)

Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi

Lakimies vahvistaa tilauksen yleensä 24 tunnin sisällä tilauksesta. Sopimus syntyy, kun saat tilausvahvistuksen. Kuittaa, että etätapaamisen ajankohta sopii. 

J

Etätapaaminen 30 minuuttia

Saat kutsulinkin etätapaamiseen Google Meet-palveluun sähköpostiisi. Google Meet -palvelun käyttäminen ei edellytä rekisteröitymistä, web-kameraa tai sovellusten asentamista tietokoneelle.

Google Meet tapaamisessa kannattaa käyttää tietokonetta tai tablettia, koska verkkokaupan tietojen käsittelyn läpikäynti on helpompaa isolta ruudulta. Puhelimella osallistuminen on myös mahdollista. Laitteessa on oltava toimiva mikrofoni. Jos et saa yhteyttä toimimaan, voit osallistua soittamalla 0400 864 825.

Tapaamiseen voi osallistua useampi henkilö. Jaa tällöin linkki henkilöille, joiden toivot osallistuvan etätapaamiseen.

Lakimies näyttää ruudulta ehdotuksia tietosuojaselosteen sisällöksi keskustelun perusteella.

J

Muokkauskierrokset

Saat verkkokaupan tietosuojaselosteen nähtäville 5 päivän sisällä etätapaamisesta. Tehtävänäsi on kommentoida ehtojen sisältöä ja ulkoasua. Lakimies viimeistelee tietosuojaselosteen kommenttiesi jälkeen.

J

Valmiiden tietosuojaselosteen asennus

Tietosuojaseloste toimitetaan julkaisuvalmiina.

Lekantin verkkokauppa

Verkkokaupan tietosuojaseloste

Hinta: 875 € + alv 24 %

Tee selväksi asiakkaillesi, että huolehdit heidän tiedoistaan hyvin. Lekantin laatima tietosuojaseloste on vakuuttava ja selkeä.

h

Verkkokaupan tietosuojadokumentaatio

Hinta: 4500 € + alv 24 %

Hoida koko verkkokaupan tietosuojavelvoitteet kuntoon.