Verkkokaupan lainmukaisuus ei tyhjenny toimitustehtoihin ja tietosuojeslosteeseen - Lekantti
Luento 1 of 0
Meneillään

Verkkokaupan lainmukaisuus ei tyhjenny toimitustehtoihin ja tietosuojeslosteeseen

Niko Puranen 17.10.2020

Moni mieltää vain toimitusehdot ja tietosuojaselosteen verkkokaupan juridiseksi sisällöksi. Todellisuudessa mitään selkeää rajaa juridisen ja muun sisällön välillä ei ole. Juridiikka limittyy koko verkkokaupan toimintaan.

Kuluttajansuojalain informaatiovelvoitteenkin voi osittain toteuttaa toimitusehdoista erillisinä sivuina. Ehtoihin ei tarvitse sisällyttää esimerkiksi yksityiskohtaisia palautusohjeita. Palautusohjeet voi antaa erillisellä sivulla.

Ehdot yleensä kannattaa kerätä yhteen, jotta ne varmasti tulevat sopimuksen osaksi. Tilauksen yhteydessä toimitusehdot kannattaa vielä erikseen hyväksyttää asiakkaalla.

Markkinointi

Verkkokaupan markkinointi on hyvin tarkasti säännelty. Markkinoinnin on oltava totuudenmukaista, eikä se saa olla harhaanjohtavaa. 

Verkkokauppias vastaa markkinoinnin virheettömyydestä viime kädessä, vaikka se olisi ulkoistettu. Verkkokauppias kantaa vastuun myös affiliate-kumppanin markkinoinnissa esittämistä tiedoista.

Tyypillinen kohtalokas virhe markkinoinnissa liittyy hintaan. Verkkokauppias voi joutua myymään tuotteet hyvinkin huokeaan hintaan, jos verkkokaupassa on hinnoitteluvirhe.

Pahoittelut. Sinun täytyy olla kirjautunut nähdäksesi tämän lomakkeen.